Christiansminde, marts 2022

Pressemeddelelse

Suset af sundet flytter ind

Hotel Christiansminde i Svendborg er i fuld gang med at renovere 86 værelser. Resultatet skal få alle gæster til at føle sig hjemme midt i både roen, energien og farverne fra området – og mærke det ægte, sydfynske liv.

”Skulle Du, kære Globetrotter, føle, at Hængslerne er rustne, saa skulde Du prøve en Junimorgen at vaagne op i Christiansminde,” skrev den danske journalist-legende Henrik Cavling i 1913.

I de mere end 100 år, der er gået, siden Cavlings begejstrede morgen, er der sket meget, og Hotel Christiansminde er fornyet og vokset mange gange. Men nu samles hotellets fortid, nutid og fremtid for første gang i den følelse, man gerne vil give sine gæster. Oplevelsen af strand og sund starter fremover på værelset. I én kraftanstrengelse renoveres værelserne – værelse for værelse, så man ikke skal lukke undervejs.

”Det vil føles sådan, at du helt automatisk ånder lettet op og er godt tilpas, både når du ankommer til hotellet og træder ind på dit værelse. Under dit ophold vil du mærke særpræget og samspillet med omgivelserne i alt dét, vi kan tilbyde dig. Det er befriende – og det kan faktisk gøre det lidt svært at rejse igen,”siger salgsdirektør Tom Pedersen.

Gæstfrihed går aldrig af mode

Værelsesrenoveringen er endnu et led i det populære hotels genfødsel, der som overskrift har, at gæstfrihed aldrig går af mode – og at man her altid skal kunne få en ordentlig og genkendelig oplevelse, der starter og slutter med et smil.

”Idéen er at lukke omgivelserne ind. At få skabt en kobling mellem værelset og det helt særlige stykke Danmark, der ligger udenfor. Både i farve og i følelsen af lethed, gennemsigtighed og dét, der er gedigent,” siger hoteldirektør Vibeke Halse.

”Christiansminde skal være behageligt, velkommende, hyggeligt, men også friskt og virkeligt gennemtænkt i forhold til, at du skal kunne gøre dét, du vil. Med ombygningen får vores værelser horisont og spiller med på den stemning, vi som moderne hotel med dybe rødder gerne vil give dig. Du skal kunne mærke, at vi har forberedt og glædet os til, du kommer. Vi er et sted, du kan lide at være, uanset om du skal overnatte, inspireres på et kursus eller feste.”

Værelser med personlighed slipper atmosfæren fri

De nye værelser får specialdesignede møbler, der både giver særpræg og genkendelighed, og alt udstråler naturens farver – med omdrejningspunkt i det sandfarvede, det grå og det blå. Det hele skal være med til at give dig oplevelsen af at være kommet det rigtige sted.

”Værelserne får ikke hvide vægge, for hvid er jo ikke en farve. Der kommer hyggelige kroge, du kan lide at sidde i, og så kommer der knagerækker, og tæpper, du kan tage om dig på terrassen. Alt sammen for at kombinere dét, der letter dig, med dét, der føles hjemligt og hyggeligt. Du skal have let adgang til at oplade din telefon – eller arbejde lidt, hvis du ikke bare ønsker at holde fri,” fortæller Vibeke Halse om værelsesrenoveringens grundidé.

På alle værelserne er der den helt særlige ”Blå Christiansminde stol”, der med sin flettede hygge indbyder til at falde ned i gear og følge stedets flow. Ved at kigge ud ad vinduet på værelsets blå væg vil gæsten altid kunne få blik mod vandet eller den høje himmel.

Øjet kan følge en blå linje igennem hele værelset, og der vil være stribet tapet i beige nuancer. Det er jo meget natur, egetræ, kurve og flet, sådan lidt den her fornemmelse af ’sand mellem tæerne’, når man træder ind på hotellet. Humlen af naturen trækkes ind.

Hotel Christiansminde er ejet af HK Danmark, og værelsesrenoveringen finder sted under kyndig byggeledelse af C & W Arkitekter A/S. Arbejdet udføres af dygtige fynske håndværkere og startede i oktober 2021. Alle gæster kan vågne op i den endelige oplevelse i sommeren 2022.

Læs mere om vores værelser her